Pochází z jihozápadní Číny do Evropy se dostal až v 17.století. Badyánu se proto říká čínský anýz, protože jeho vůně je podobná anýzu. Často se užívá jako čaj. V kuchyni se...
Jednoletá bylina, která pochází z vlhkých tropických regionu Asie. Když se v 16. století. dostala do Evropy zdomácněla a pěstuje se na zahradách i v domácnostech. V kuchyni se...
Bobkový list jinak vavřín pochází z Malé Asie, dnes se pěstuje v celém Středozemí hlavně v Turecku. Roste jako rostlina i jako vysoký strom. Staří Řekové a Římané považovali...
Obohaťte své pokrmy o jedinečné aroma a chuť mletého bobkového listu! Toto kvalitní koření je nezbytným pomocníkem při přípravě polévek, omáček, gulášů, marinád nebo...
Pravděpodobně jako první ji pěstovali staří Sumerové, asi už 3500 let př.n.l. Velmi dávné stopy cibule vedou také do Indie, Egypta a Číny. Historie ukázala, že tato skromná...
Cibule smažená je sypká, křupavá, aromatická směs zlatohnědé barvy. V kuchyni je ideální na hot-dogy, pizzu na hamburger, ale i pod maso. Hodí se k bramborám, špekovým knedlíkům...
Černucha – kvalitní koření s výraznou chutí za výhodnou cenu
Černucha, známá také jako černý kmín, je koření s intenzivní, jemně pikantní a oříškovou chutí. Vyniká v orientální...
Granulovaný česnek prochází dehydratací.(Zbavení vody).Proto-Méně granulovaného česneku znamená VÍCE česneku.Navíc jeho doba trvanlivosti je mnohem delší.
Plátky sušeného česneku si uchovávají svou silnou, autentickou chuť, kterou oceníte při přípravě polévek, omáček nebo pečeného masa. Naše sušený česnek je vysoce kvalitní a...
Česnek pochází zřejmě z Orientu, odkud se rozšířil do celého světa. Je základem velkého množství jídel. Polévky, omáčky, pomazánky, zeleninová a bramborová jídla, různých druhů...
Tato bylina pochází z oblasti Středozemního moře, kde se jí také říká italský kopr. Charakterizuje ji nasládlá chuť podobně jako u anýzu. Je součástí asijského koření 5 chutí a...
Tato bylina pochází z oblasti Středozemního moře, kde se jí také říká italský kopr. Charakterizuje jí nasládlá chuť podobně jaké anýz. Je součástí asijského koření 5 chutí a...
Těží se v pákistánském státě Pandžáb od svého objevení vojsky Alexandra Velikého, jehož koně olizovaly růžové skály.Za svou barvu vděčí železu.Obsahuje také hořčík, vápník,...
Těží se v pákistánském státě Pandžáb od svého objevení vojsky Alexandra Velikého, jehož koně olizovaly růžové skály.Za svou barvu vděčí železu.Obsahuje také hořčík, vápník,...
Původem z jihu Evropy a západní Asie zdomácněla i u nás, ke našla svůj druhý domov. Zmínky o hořčici jsou staré více jak 5 000 let.Má nasládlou chuť a štiplavost se objeví po...
Pochází z Moluckých ostrovů v Indonésií. O hřebíček byl ve středověku sveden boj mezi Nizozemskem a Francií. Hřebíček tehdy sloužil jako platidlo. Hřebíček má originální chuť i...
Pochází z Moluckých ostrovů v Indonésií. O hřebíček byl ve středověku sveden boj mezi Nizozemskem a Francií. Hřebíček tehdy sloužil jako platidlo. Hřebíček má originální chuť i...
Rozšířený v pásmu od Aljašky přes Evropu a celé Rusko s výjimkou Tundry. U nás vinou nekontrolovaného sběru je chráněný. V kuchyni se používá k dochucení masa hlavně zvěřiny,...
Ve sdělovacích prostředcích je označována jako jedna z mála super potravin. Pro výrobu tohoto doplňku stravy je sklizen zelený výhonek do výšky 25cm. Ten se dále lisuje a šťáva...
Toto u nás nepříliš populární koření si svoji zvláštní palčivou chití pomalu získává naše gurmány, V Asií nabo v Africe se přidává do cajů,jako přísada k docucení uzenin.Pro...
Jedná se o třetí nejdražší koření na světě, předchází ho (v ceně na váhu) jen vanilka a šafrán. Zelený kardamom je jedno z nejdražších koření na světě (v přepočtu na váhu), ale...
Jedná se o jedno z nejstarších koření. Používá se ke kořenění chleba, brambor, pečeného masa, salátů, polévek, omáček. Dále v konzevárenství, likérnictví, farmacií a v dalších...
Je kořením velmi populárním. Má ostrou vůni, dává jídlům trpkou kořeněnou chuť. Mletý se užívá do salátů, mletého masa, paštik, do červené řepy nebo k sýrům. Je vhodný pro těžko...
Kopr pochází z Blízkého východu. Jeho léčivý a kulinářský význam ocenil již Karel Veliký, který roku 812 nařídil jeho pěstování. Dnes se pěstuje všude ve světě na nenáročné...
Původem z Indie odkud přes Egypt pronikl do Středomoří. Originální chuť předurčuje koriandr k nakládání zeleniny, zvláště červené řepy, okurek a hub. Je přísadou do chlebové...
Původem z Indie odkud přes Egypt pronikl do Středomoří. Originální chuť předurčuje koriandr k nakládání zeleniny, zvláště červené řepy, okurek a hub. Je přísadou do chlebové...
Sušený křen v plátcích dodá vašim pokrmům ostrou, výraznou chuť. Je ideální pro omáčky, k rybám či masovým pokrmům. Naše plátky křenu jsou vysoce kvalitní a nabízíme je za...
Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se v kari koření nejvíce v indické, perské a thajské kuchyni. Slouží k...
Zastupuje citrónovou šťávu v čaji. Doporučuje se používat při přípravě bigosu, potravin z ryb, omáček a salátů. Reguluje kyselost krémů, želatiny a dezertů. Zbavuje kamene ve...
Původem středomořská silně aromatická rostlina vysoká až 2m. Pěstuje se na zahrádkách jako koření do polévek, kde nahrazuje ochucovadlo, dále do omáček a salátů. Kdysi se...
Obohaťte svou kuchyni o celé lněné semínko! Tato přírodní superpotravina je skvělým doplňkem do pečiva, smoothie, jogurtů nebo salátů. Jeho jemná oříšková chuť dodá vašim...
Vytrvalá bylina původem ze středomoří. U nás díky chladnému počasí jednoletá. Jedno ze základních koření. Je nedílnou součástí zabijačkových specialit, dršťkové polévky,...
U nás rostoucí medvědí česnek pravý je rozšířený hlavně ve východních Čechách a na Moravě. V kuchyni se používá všude tam, kde klasický česnek, vyniká však jemnější vůní a...
Pochází z Indonéských Moluckých ostrovů stejně jako hřebíček. Do Evropy jej přivezli Arabové v 11.století. Je to vysušené semeno plodu stromu muškátovníku pravého. V kuchyni se...
Pochází z Indonéských Moluckých ostrovů stejně jako hřebíček. Do Evropy jej přivezli Arabové v 11.století. Je to vysušené semeno plodu stromu muškátovníku pravého. V kuchyni se...
Pochází z Jamajky a do Evropy jej dovezl Kryštof Kolumbus. Koření má kořeněnou, mírně palčivou, nasládlou chuť, která v sobě skrývá kombinaci muškátového oříšku, skořice,...
Pochází z Jamajky a do Evropy jej dovezl Kryštof Kolumbus. Koření má kořeněnou, mírně palčivou, nasládlou chuť, která v sobě skrývá kombinaci muškátového oříšku, skořice,...
Jinak také Dobromysl obecná. Pochází z pásma od Malé Asie přes Kavkaz, Írán, po jižní Čínu. Byla zavlečena i do severní a střední Ameriky. V kuchyni je typickým kořením pizzy....
Papričky Birds Eye jsou ideální pro ty, kteří milují pálivá jídla. Tyto papričky mají výraznou pikantní chuť a jsou velmi oblíbené v asijské a africké kuchyni. Naše papričky...
Dodejte svým pokrmům pořádnou dávku pálivosti s červenou pálivou paprikou! Toto koření je nezbytností pro všechny, kteří milují výraznou a ostrou chuť. Skvěle se hodí do gulášů,...
Zelenina původem z tropů Střední Ameriky se dnes pěstuje po celém světě. Nejrozšířenější jako kapie, která je krájená a šetrně sušená na plátky. Po namáčení je vhodná do guláše,...
Jde o samosprašnou plodinu, kterou Indiáni prokazatelně pěstovali už od 6. tisíciletí př. n. l. zvláště na území dnešního Mexika. Po objevení Ameriky se rozšířila do celého...
Paprika sladká uzená se získává pomalým sušením a uzením sladké papriky. K původu se hlásí ve Španělsku. Hospodyňky, které časem přestaly vařit na otevřeném ohni zjistily, že...
Pažitka neboli šnytlík patří překvapivě do rodu česnek. Svůj název pažitka vděčí maďarskému slovu pázsit neboli pažit což znamená trávník. Vyskytuje se přirozeně i v česku. V...
I přes značnou popularitu černého pepře si barevný pepř v poslední době získává stále více příznivců. Smícháním černého, bílého, zeleného a červeného pepře získáme zajímavou...
Na rozdíl od pepře černého bílý pepř je nefermentovaný plod pepřovníku černého zbavený červené slupky. Je chuťově výraznější na druhou stranu lahodnější proto se v kuchyni...
Na rozdíl od pepře černého bílý pepř je nefermentovaný plod pepřovníku černého zbavený červené slupky. Je chuťově výraznější na druhou stranu lahodnější proto se v kuchyni...
Citronový pepř dává jídlům kořeněnou chuť pepře s nezaměnitelným citronovým aroma. Vhodná zvláště k úpravě čerstvých, dušených, smažených nebo grilovaných ryb. Doporučujeme k...
Pepř černý jako fermentované bobule pepřovníku černého je nejpoužívanějším kořením napříč všemi kontinenty. Z domovské Indie jej do Evropy dovezl Alexandr Makedonský. Ve...
Pepř černý jako fermentované bobule pepřovníku černého je nejpoužívanějším kořením napříč všemi kontinenty. Z domovské Indie jej do Evropy dovezl Alexandr Makedonský. Ve...
Pepř černý jako fermentované bobule pepřovníku černého je nejpoužívanějším kořením napříč všemi kontinenty. Z domovské Indie jej do Evropy dovezl Alexandr Makedonský. Ve...
Pepř červený někdy nazýván taky pepř růžový. Nepochází totiž z pepřovníku černého. Jsou to sušené plody pepřovce obecného zvaného pirulu. Z Peruánských And se rozšířil v pásmu...
Kayenský pepř jsou v podstatě mleté papričky Cayenne. Zdomácnělý název vznikl chybou v překladu slova pepper, což v angličtině znamená jak pepř tak i papriku. Z Francouzské...
Pochází ze středomoří. Název odpovídá latinsko-řeckému sousloví celerová skála. Je výborná do polévek, omáček, vaječných pomazánek a ke zdobení pokrmů.
Celá pískavice je tradiční koření s jemně hořkou chutí, ideální pro kari, zeleninová jídla a směsi koření. Naše pískavice je vybírána tak, aby splňovala nejvyšší standardy...
Rajská jablíčka pocházejí ze Stření a jižní Ameriky. Původně byly malá a žlutá. Sušením ztrácí pouze vodu. K výrobě našeho 150-ti gramového balení je potřeba usušit kolem 4 kg...
složení: sušené rajče 55%, oregano 27%, chilli 18%. Výborná směs především do italských pokrmů, ostrá je tak akorát. Doporučujeme na bruschetti, pastu, nebo také do omáček.
Ochutnejte výjimečnou kvalitu sušených rajčat bez slupky ve tvaru jehly! Toto speciální koření dodá vašim pokrmům výraznou, sladko-kyselou chuť plnou slunce. Díky jedinečnému...
Rozmarýn v překladu znamená mořská řasa. Jeho původní oblasti byly a jsou břehy Středozemního moře. Je víceletá a teplomilná, lze ji pěstovat doma na slunném místě. Je součástí...
Je znám už od starověku. Od Říma přes Řecko a Egypt se rozšířil do všech oblastí Středozemí a do Indie. Na rozdíl od klasického kmínu má zvláštní vůni a hořkou chuť. Je...
Je znám už od starověku. Od Říma přes Řecko a Egypt se rozšířil do všech oblastí Středozemí a do Indie. Na rozdíl od klasického kmínu má zvláštní vůni a hořkou chuť. Je...
Saturejka zahradní je aromatická bylina ideální pro dochucení fazolí, čočky nebo masa. Je to tradiční koření, které dodává pokrmům jemně pikantní chuť. Naše saturejka je...
Loupaný sezam s jemnou, oříškovou chutí je skvělým doplňkem do pečiva, salátů i asijských pokrmů. Naše sezamová semínka jsou vybírána pro svou vysokou kvalitu a nabízíme je za...
Stále zelený strom skořicovník pochází z oblasti jihovýchodní Asie. Pro produkci skořice se používá kůra tohoto stromu. Má kořeněně máslovou chuť a velmi příjemnou vůni. V...
Stále zelený strom skořicovník pochází z oblasti jihovýchodní Asie. Pro produkci skořice se používá kůra tohoto stromu. Má kořeněně máslovou chuť a velmi příjemnou vůni. V...
Tento kvalitní vanilkový lusk je ideální volbou pro všechny, kteří hledají autentickou a přírodní chuť vanilky. Jediný kus vanilkového lusku přináší intenzivní a bohatou vůni,...
Rostlina zázvor lékařský pochází z Číny a Indie. Pěstuje se taky v Africe na Jamajce nebo na Havaji. Jako koření se používá oddenek. V léčitelství se užívá čerstvý nebo sušený v...
Používá se k výrobě huspeniny. Doporučuje se k výrobě zákusků, dezertů a dortů.
Jedná se o vepřovou potravinářskou želatinu 180 bloom.
ph 4,5 - 5,5
obsah SO2 méně 10 mg na kg...
396/300
71 položek celkem
Příznivá cena
Jsme nejlevnější e-shop s kořením.
Máme velký výběr
U nás vždy najdete, co hledáte.
Doručení zdarma
Nad 700 Kč
Jsme tady pro Vás
Napište nám e-mail, zavolejte.
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.