Složení: červená paprika sladká, koriandr, skořice, oregano, černý pepř mletý, česnek, chilli, curry, zázvor, pískavice. Kuře v americkém stylu, populární ve světě i u nás....
Složení: kopr, hřebíček mletý, skořice mletá, kmín, černý pepř mletý, sůl. Je směsí koření z Číny a Vietnamu. Chutná slaně, sladkokyselé a trochu hořce. Hodí se k vařenému nebo...
Jednoletá bylina, která pochází z vlhkých tropických regionu Asie. Když se v 16. století. dostala do Evropy zdomácněla a pěstuje se na zahradách i v domácnostech. V kuchyni se...
Bobkový list jinak vavřín pochází z Malé Asie, dnes se pěstuje v celém Středozemí hlavně v Turecku. Roste jako rostlina i jako vysoký strom. Staří Řekové a Římané považovali...
Složení: sůl, paprika, česnek, cukr, saturejka zahradní, bazalka, tymián, chilli. Základ balkánské kuchyně. Doporučujeme i jako koření k vejci. Výborná na maso, do...
Složení: Hřebíček, koriandr, skořice, černý pepř, kardamom. Přeloženo z hindštiny - Horká směs, která je základem védské kuchyně. Védskou kulturu Ájrů přinesli do Indie...
Složení: Hořčice bílá, mrkev, paprika sladká, paprika červená ostrá, sůl, černý pepř, cibule, česnek. Je to křupavá drobenka určená pro všechny druhy masa bez rozdílu jeho...
Těží se v pákistánském státě Pandžáb od svého objevení vojsky Alexandra Velikého, jehož koně olizovaly růžové skály.Za svou barvu vděčí železu.Obsahuje také hořčík, vápník,...
Těží se v pákistánském státě Pandžáb od svého objevení vojsky Alexandra Velikého, jehož koně olizovaly růžové skály.Za svou barvu vděčí železu.Obsahuje také hořčík, vápník,...
Původem z jihu Evropy a západní Asie zdomácněla i u nás, ke našla svůj druhý domov. Zmínky o hořčici jsou staré více jak 5 000 let.Má nasládlou chuť a štiplavost se objeví po...
Pochází z Moluckých ostrovů v Indonésií. O hřebíček byl ve středověku sveden boj mezi Nizozemskem a Francií. Hřebíček tehdy sloužil jako platidlo. Hřebíček má originální chuť i...
Rozšířený v pásmu od Aljašky přes Evropu a celé Rusko s výjimkou Tundry. U nás vinou nekontrolovaného sběru je chráněný. V kuchyni se používá k dochucení masa hlavně zvěřiny,...
Jedná se o třetí nejdražší koření na světě, předchází ho (v ceně na váhu) jen vanilka a šafrán. Zelený kardamom je jedno z nejdražších koření na světě (v přepočtu na váhu), ale...
Kari je hlavním kořením Indické kuchyně, kde co domácnost to různé složení. Rozšířené a hojně používané po celém světě. Složení: Kurkuma, zázvor, pískavice, koriandr, hořčice...
Jedná se o jedno z nejstarších koření. Používá se ke kořenění chleba, brambor, pečeného masa, salátů, polévek, omáček. Dále v konzevárenství, likérnictví, farmacií a v dalších...
Je kořením velmi populárním. Má ostrou vůni, dává jídlům trpkou kořeněnou chuť. Mletý se užívá do salátů, mletého masa, paštik, do červené řepy nebo k sýrům. Je vhodný pro těžko...
Kopr pochází z Blízkého východu. Jeho léčivý a kulinářský význam ocenil již Karel Veliký, který roku 812 nařídil jeho pěstování. Dnes se pěstuje všude ve světě na nenáročné...
Původem z Indie odkud přes Egypt pronikl do Středomoří. Originální chuť předurčuje koriandr k nakládání zeleniny, zvláště červené řepy, okurek a hub. Je přísadou do chlebové...
Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se v kari koření nejvíce v indické, perské a thajské kuchyni. Slouží k...
Původem středomořská silně aromatická rostlina vysoká až 2m. Pěstuje se na zahrádkách jako koření do polévek, kde nahrazuje ochucovadlo, dále do omáček a salátů. Kdysi se...
Vytrvalá bylina původem ze středomoří. U nás díky chladnému počasí jednoletá. Jedno ze základních koření. Je nedílnou součástí zabijačkových specialit, dršťkové polévky,...
U nás rostoucí medvědí česnek pravý je rozšířený hlavně ve východních Čechách a na Moravě. V kuchyni se používá všude tam, kde klasický česnek, vyniká však jemnější vůní a...
Pochází z Indonéských Moluckých ostrovů stejně jako hřebíček. Do Evropy jej přivezli Arabové v 11.století. Je to vysušené semeno plodu stromu muškátovníku pravého. V kuchyni se...
Pochází z Indonéských Moluckých ostrovů stejně jako hřebíček. Do Evropy jej přivezli Arabové v 11.století. Je to vysušené semeno plodu stromu muškátovníku pravého. V kuchyni se...
Jinak také Dobromysl obecná. Pochází z pásma od Malé Asie přes Kavkaz, Írán, po jižní Čínu. Byla zavlečena i do severní a střední Ameriky. V kuchyni je typickým kořením pizzy....
Zelenina původem z tropů Střední Ameriky se dnes pěstuje po celém světě. Nejrozšířenější jako kapie, která je krájená a šetrně sušená na plátky. Po namáčení je vhodná do guláše,...
Jde o samosprašnou plodinu, kterou Indiáni prokazatelně pěstovali už od 6. tisíciletí př. n. l. zvláště na území dnešního Mexika. Po objevení Ameriky se rozšířila do celého...
Paprika sladká uzená se získává pomalým sušením a uzením sladké papriky. K původu se hlásí ve Španělsku. Hospodyňky, které časem přestaly vařit na otevřeném ohni zjistily, že...
Pažitka neboli šnytlík patří překvapivě do rodu česnek. Svůj název pažitka vděčí maďarskému slovu pázsit neboli pažit což znamená trávník. Vyskytuje se přirozeně i v česku. V...
Kayenský pepř jsou v podstatě mleté papričky Cayenne. Zdomácnělý název vznikl chybou v překladu slova pepper, což v angličtině znamená jak pepř tak i papriku. Z Francouzské...
Složení: oregano, tymián, bazalka, saturejka, estragon. Směs koření pochází z francouzského regionu Provance. Nabízíme složení koření bez soli. Koření se používá k ochucení...
Rajská jablíčka pocházejí ze Stření a jižní Ameriky. Původně byly malá a žlutá. Sušením ztrácí pouze vodu. K výrobě našeho 150-ti gramového balení je potřeba usušit kolem 4 kg...
Složení: sušené rajče 55%, česnek 32%, bazalka 13%. Tato směs volá po italské kuchyni. Naprosto vynikající je do těstovin, polévek, ale stačí ji jen nasypat na mozarellu. Tato...
složení: sušené rajče 55%, oregano 27%, chilli 18%. Výborná směs především do italských pokrmů, ostrá je tak akorát. Doporučujeme na bruschetti, pastu, nebo také do omáček.
Je znám už od starověku. Od Říma přes Řecko a Egypt se rozšířil do všech oblastí Středozemí a do Indie. Na rozdíl od klasického kmínu má zvláštní vůni a hořkou chuť. Je...
Je znám už od starověku. Od Říma přes Řecko a Egypt se rozšířil do všech oblastí Středozemí a do Indie. Na rozdíl od klasického kmínu má zvláštní vůni a hořkou chuť. Je...
Složení: bylinkový pepř, sůl, bílý pepř mletý, muškátový oříšek, skořice, hřebíček, kardamom. Domovinou této směsi je Libanon a slouží k přípravě a ochucení různých druhů mas...
Složení: červená paprika sladká, chilli, sůl, česnek, kmín, skořice. Toto orientální koření má svůj původ v Libanonu. Slouží k přípravě různých druhů masa servírovaných s rýži.
Složení: mrkev, pastinák, petržel, cibule, celer, riboflavin. Bez glutamátu a soli. Výborná směs koření a sušené zeleniny. V kuchyni skýtá tato směs široké použití například do...
Složení: sůl, mrkev, pastinák, cukr, cibule, petržel, celer, přírodní barvivo riboflavín. Bez glutamátu. Vyvážená vůně a chuť sušené zeleniny. Použití je široké. Do polévek,...
Složení: sůl, česnek, cukr, kyselina citronová, pastinák, sója, cibule, kopr, křen, petržel. Tradiční řecká pochoutka, která je součástí předkrmů. Podává se k masům i zelenině....
Rostlina zázvor lékařský pochází z Číny a Indie. Pěstuje se taky v Africe na Jamajce nebo na Havaji. Jako koření se používá oddenek. V léčitelství se užívá čerstvý nebo sušený v...